Wie wordt de nieuwe overheidsmanager van het jaar?

De strijd voor overheidsmanager van het jaar is weer los gebarsten! De thema van dit jaar is publiek leiderschap met lef. De jury onder leiding van Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel, is op zoek naar overheidsmanager die met lef leiderschap toont, die buiten de lijnen durft te kleuren en die ruimte geeft aan bevlogen medewerkers om zich optimaal te kunnen inzetten. Het gaat om managers die werkzaam zijn op topniveau binnen het publieke domein met uitzonderlijke managementkwaliteiten en met stevige verantwoordelijkheid. Herken jij jouw manager hierin? Via dit formulier kun je kansmakers aanmelden!

Niet zelf aanmelden

Managers mogen zich niet zelf aanmelden, maar moeten worden voorgedragen door hun werkomgeving. Aamelden van kandidaten kan nog tot 1 juni, dus wees er snel bij als jij je manager deze eer gunt! In juni selecteert de jury de mogelijke winnaars, die door twee juryleden persoonlijk worden bezocht. Ook de werkomgeving wordt hierbij aan de tand gevoeld. Hier lees je de hele procedure!

De jury bepaalt de genomineerden en de winnaar, die tijdens de Overheidsawards op 23 november 2015 in De Ridderzaal in Den Haag wordt bekendgemaakt. Vorig jaar kwam Maarten Hajer als winnaar uit de strijd. Hajer is directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving en ontving de prijs uit de handen van minister Plasterk. De verkiezing stond toen in het teken van verbinding.

Publiek leiderschap met lef

Het thema van deze verkiezing, publiek leiderschap met lef, past wat mij betreft helemaal bij deze tijd.  Er komen steeds meer uitdagingen af op de publieke sector en het vergt lef om daar daadkrachtig mee om te gaan. Waar overheden voorheen vooral gewend waren om plannen te maken, is steeds vaker snel actie nodig. Overheden moeten vooral gaan doen! Minder procedures, terug naar de bedoeling (zoals Wouter ’t Hart schrijft)! Juist een manager die dat inziet en daarin lef toont, is een manager anno nu. Ruimte geven aan zijn medewerkers om ook lef te tonen past daarbij.

Leuk om dit kader ook te noemen is het evenement Night To 5. Dit evenement is er op gericht vernieuwende ambtenaren te verbinden die het net anders durven te doen! Het wordt georganiseerd door het bedrijf waar ik werk, DisGover en jullie zijn allemaal welkom!

 

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: