Niet alle ambtenaren waren vandaag vrij

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag en er wordt groots uitgepakt met festivals en andere activiteiten. Het probleem is: het is geen vrije dag. Althans niet voor iedereen. Voor sommige mensen bederft dat de feestvreugde enorm en als ze dat dan kenbaar maken op Twitter, dan zijn ambtenaren regelmatig het doelwit. Twee (uitermate netjes geformuleerde) voorbeelden:

 


De uitleg komt van de collega’s van de Rijksvoorlichtingsdienst. Nu ja, uitleg: je moet het zelf opzoeken:

Het is blijkbaar een breed gedeelde mening dat ambtenaren op 5 mei vrij zijn, maar ook dat is niet het geval. Ook onder ambtenaren hangt het er maar net van af bij welke organisatie je werkt. Om de chaos nog even te vergroten bij deze enkele Twitterberichten van ambtenaren zelf:

Hoe was jouw Bevrijdingsdag? Heb je thuis de vlag uitgehangen of op kantoor?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: