We are the 0,8%!

Of beter gezegd: we hebben de 0,8% salarisverhoging! Minister Stef Blok (Rijksdienst) voegt het vrijvallende geld van de pensioenpremies alsnog toe aan de salarissen van rijksambtenaren.

Vakbondsonderhandelaar Marco Ouwehand (FNV Overheid) noemt het “Eindelijk gerechtigheid.” Eerder deze maand oordeelde de rechter in kort geding nog, dat de vakbonden eerst met de minister hierover moesten gaan onderhandelen. Nu wordt het geld met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 uitgekeerd, de eerste betaling volgt in juni.

Over de CAO Rijk wordt vanaf 28 april weer verder onderhandeld. Daarover lees je hier meer.

André Rodenburg

André Rodenburg

Ruimtelijk econoom: weet van wonen, werken, verbinden. Kan je mee lezen en schrijven. Heeft gestudeerd in Rotterdam. Gewerkt aan grote projecten die wel (Tweede Maasvlakte) of juist niet (Zuiderzeelijn) doorgingen. En als kenniscoördinator en secretaris van bestuurlijk overleg bij de gemeente Den Haag, ministeries VROM en IenM (Ruimte, Bestuur, Milieu).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: