Video: zaakgericht werken bij de overheid

Zaakgericht werken in overheidsland is hot. Het is een manier van werken, waarbij niet meer de afdeling – en de taak daarvan – centraal staat, maar de zaak ofwel de klantvraag. Het dienstverleningsproces is daarbij leidend. Zaakgericht werken draagt bij aan de verbetering van de bedrijfsvoering en dienstverlening van de overheid en zorgt voor een betere informatievoorziening.

Dertien Design heeft in opdracht van Civil service de mooie explanimation hieronder gemaakt over zaakgericht werken bij de overheid. Mocht je meer willen weten over zaakgericht werken, dan kun je er dit uitgebreide document van Corné Dekker op naslaan. Computable heeft zaakgericht werken kernachtig samengevat in tien geboden. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je ook nog naar dit congres over zaakgericht werken bij de overheid op 22 september.

 

 

 

Maarten ter Horst

Werkt voor een middelgrote gemeente in de Randstad. Doet dingen in het vastgoed én organisatieontwikkeling. Is oprichter van I AMbtenaar. Houdt van halfvolle glazen, maar is positief kritisch. Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: