Ambtenaren filmen ambtenaren. Tot welke behoor jij?

Vorig jaar wilde het A&O fonds Gemeenten in beeld brengen hoe divers het werk van ambtenaren is en wat er bij al die verschillende werkzaamheden aan vakmanschap om de hoek komt kijken. Het idee werd geboren om ambtenaren elkaar te laten interviewen op video. Het resultaat: Ambtenaren filmen ambtenaren.

In de filmpjes vertellen een parkeercontroleur, een projectopzichter, een veiligheidsadviseur, een WMO-adviseur, een havenmeester, een bode, een grafdelver, een helpdeskmedewerker, een beleidsmedewerker, een groenverzorger en vele anderen over hun werk en hun vakmanschap. Bekijk het introductiefilmpje:

 

Gezocht: Ambtenaar met filmambitie en oog voor vakmanschap!

Dit jaar wordt het initiatief herhaald om nog meer publieke professionals in beeld te brengen. De ambtenaren die andere ambtenaren willen interviewen krijgen weer eerst een cursus van de beroemde filmer Frans Bromet. Daarna mogen ze zelf aan de slag. Wil je meedoen, kijk dan hier.

 


 

Een aantal filmpjes vind je hieronder. De andere zijn te vinden op www.aeno.nl/vakmanschap.

Gemeente Texel – Manager Dienstverlening

Gemeente Zeist – Contentbeheerder

Gemeente Texel – Systeembeheerder

Gemeente Zeist – Accountmanager afval

Gemeente Zeist Marktmeester

Gemeente Zeist – Veiligheidsadviseur

Gemeente Uden – Griffier

Gemeente Uden – Gebiedscoördinator

Gemeente Texel – Vergunningverlener

Gemeente Texel – Havenmeester

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: