Ambtenaren en de dood, niet altijd een goede combinatie

Soms, heel soms maken wij ambtenaren ontzettend stomme fouten. Daar kunnen onze collega’s uit Den Haag over meepraten. Gelukkig kon deze fout nog hersteld worden en werd deze Scheveninger administratief gereanimeerd.

Soms zit de administratieve organisatie ons echter goed dwars en kunnen we landgenoten juist niet doodverklaren, ook al zijn ze hier al lang begraven of gecremeerd. Dit probleem lijkt echter makkelijk op te lossen.

Soms raken we zelf verstrikt in onze administratieve organisatie. Deze (Japanse) collega nam een loopje met de dood en werd daarom net voor zijn pensionering de laan uitgestuurd.

En kende je die mop al over wat er op de grafsteen van een ambtenaar staat?

Maarten ter Horst

Werkt voor een middelgrote gemeente in de Randstad. Doet dingen in het vastgoed én organisatieontwikkeling. Is oprichter van I AMbtenaar. Houdt van halfvolle glazen, maar is positief kritisch. Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. Davied van Berlo schreef:

    Ja, die mop op vaak genoeg voorbij op Twitter. Ik ken ze allemaal 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: