De top 10 best twitterende Rijksambtenaren

Skyline Den Haag

De collega’s bij Werken voor Nederland brengen graag in beeld wat ambtenaren zoal doen. Je kunt er profielen bekijken van rijksambtenaren, blogs lezen van rijkstrainees en zien wie er allemaal actief zijn rond Ebola bijvoorbeeld. Ze brengen de diversiteit en de kwaliteit van het ambtelijk werk in beeld.

Dat doen ambtenaren die actief zijn op Twitter natuurlijk ook. Door te vertellen over hun werk laten ze zien wat hun werk inhoudt en wat ze doen voor Nederland. Vandaar dat Werken voor Nederland een aantal van die twitterende rijksambtenaren naar voren heeft geschoven en een top tien heeft samengesteld.

Welke twitterende ambtenaren ken jij? Wie zou jij nomineren voor een overheidsbrede top 10? Meld het in de reactie hieronder!

 

De top 10 van Werken voor Nederland
Alexander Verbeek – Diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken
Met bijna 50.000 volgers is de Nederlandse diplomaat Alexander Verbeek één van de meest gevolgde en zichtbare Twitteraars van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volg hem voor het laatste nieuws over onderwerpen als klimaatverandering, natuur en duurzame energie en bewonder mooie foto’s en nieuwsberichten.

Inspecteur Dierwelzijn  Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit
De NVWA is vrij actief op Twitter met verschillende inspecteurs. De Inspecteur Dierwelzijn tweet over haar werk, maar deelt ook foto’s van haar inspecties. Het leuke is dat zij en haar collega’s af en toe ook ‘offline’ bijeenkomsten organiseren met volgers, de zogenaamde #tweetmeet

Meindert Smallenbroek – Directeur Bouwen bij het ministerie van BZK (vanaf 1 mei werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken)
Volg Meindert Smallenbroek voor prachtige foto’s van gebouwen in Nederland zijn te vinden, maar ook het laatste nieuws in de bouwsector.

Selina Roskam – Kennismakelaar duurzaam bouwen bij RVO.nl
Selina is Kennismakelaar Duurzaam bouwen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In haar functie als kennismakelaar gebruikt zij twitter om de kennis binnen haar vakgebied te delen met haar volgers.

Gert Riphagen – Persvoorlichter Eerste Kamer
Meekijken in de wereld van de Eerste Kamer? Gert Riphagen neemt je mee met inside informatie, historie en foto’s die je exclusieve toegang geven tot de wereld van de Eerste Kamer.

Weginspecteur Kimberley – Rijkswaterstaat
Weginspecteurs werken dag en nacht aan de veiligheid en doorstroming op Neerlands snelwegen. Hoe dat in zijn werk gaat leer je door Kimberley te volgen. Volop foto’s, achtergrondinformatie en nieuws over de hectische wereld van de weginspecteurs. Naast Kimberley zijn verschillende weginspecteurs op Twitter actief met veel inside informatie.

Hans Damen – Ministerie van Defensie
Krijg inzicht in het leven van Hans Damen, militair bij Defensie. Toegankelijk en persoonlijk. Niet voor niets volgen al meer dan 1500 mensen de belevenissen en updates van Hans.

Berthold Leeftink – Directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie | ministerie van Economische Zaken
Berthold Leeftink laat zien dat je niet heel veel hoeft te twitteren om toch interessant en relevant te zijn. Mooie updates en de laatste ontwikkelingen, waaronder veel over Nederlandse innovatieprojecten, zijn terug te lezen in zijn tweets.

Davied van Berlo – Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Volg Davied voor veel informatie over het vak van ambtenaarschap. Hij is ook initiatiefnemer van het blog De Ambtenaar, met daarin veel informatie over de wereld van de ambtenaar.

Roald Laperre – directeur/plv. directeur-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Roald deelt een aaneenschakeling van informatieve berichten, prachtige infographics en nieuws over onderwerpen die IenM aangaan. Leuk, persoonlijk en informatie, geen wonder dat Roald in deze top 10 niet mag ontbreken.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: