Conductrice NS gemolesteerd. Houdt het geweld nooit op?

Afgelopen nacht is op station Hoofddorp een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen in elkaar geslagen en bewusteloos achtergelaten. Een collega vond haar op het perron, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht voor een operatie. De politie zoekt getuigen.

Geweld tegen mensen in een openbare functie blijft een onoplosbaar probleem. Het is in een oogwenk gebeurd, maar de gevolgen deinen voort. Niet alleen in samenleving (er is weeer grote maatschappelijke verontwaardiging), maar meer nog voor de persoon zelf, zoals dit verhaal leert:

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: