Ambtenaren houden wel van een bakkie leut

Ambtenaren van de gemeente Utrecht houden wel van een kopje koffie of thee. Een bewoner van de gemeente diende een WOB-verzoek in en kreeg te horen dat medewerkers van 2008 tot en met 2014 voor €5.654.685,10 koffie en thee hebben gedronken, zo schrijft de Telegraaf.

De bewoner wilde op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur inzicht in de uitgaven van de gemeente. De rekening bij Douwe Egberts bleek meer dan 5,5 miljoen te zijn. In 2008 ging het over een kwart miljoen en in 2010 over ruim een miljoen. De bakkies leut werden gedronken uit 109 koffieautomaten.

De bewoner kreeg ook gegevens over de kosten van onder andere kopieer-, bel- en internetkosten en rekeningen voor personeelsfeesten. In 2014 bedroegen kopieerkosten meer dan 560.000 euro. In de afgelopen zeven jaar werd in totaal voor ruim vijf miljoen euro aan papier, printers en inkt besteed. Aan personeelsfeesten gaf Utrecht minder uit dan voorgaande jaren, namelijk 275.000 euro. De kerstcadeaus en 13e maand voor de ambtenaren kostten 200.000 euro.

 

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: