Geweld tegen hulpverleners neemt niet toe. Goed nieuws?

De cijfers zijn stabiel, maar natuurlijk nog steeds veel te hoog. Hulpverleners en andere publieke dienstverleners vervullen een maatschappelijke taak. Ze begeven zich in de openbare ruimte om het algemeen belang te beschermen. Geweld en intimidatie werken echter door in het privéleven van de mensen die we vragen die taken te verrichten: hulpverleners, ambtenaren, zorgprofessionals, etc. Zij verdienen dus extra bescherming. De constatering van De Correspondent dat het geweld niet toeneemt is positief, maar dus zeker niet voldoende. Het Expertisepunt Veiligheid Publieke Taak heeft nog te veel voorbeelden op de site staan. Tijd voor een nieuwe campagne?

Ik ben tegen geweld tegen hulpverleners

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: