Cipiers voelen zich steeds onveiliger op het werk

  • Gevangenis

In alle hoeken en gaten van de overheid wordt bezuinigd en ambtenaren ondervinden de gevolgen ervan aan den lijve. Voor cipiers (penitentiaire-inrichtenwerkers, ofwel piw’ers) komt die klap nog net wat harder aan. De bezuinigingen zorgen voor een verharding van het klimaat en toenemend geweld in inrichtingen en medewerkers voelen zich steeds onveiliger. Reporter Radio van KRO-NCRV interviewde hoogleraar gevangeniswezen Anton van Kalmthout, FNV-bestuurder Frans Carbo en gevangenisdirecteur Eric Nijman hierover.

Hoe hebben de bezuinigingen effect op jouw werkomgeving?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: